Vermeulen Brauckman

De Havik 15
3972 XT, Driebergen-Rijsenburg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jochanan van Patmos

Visioenen, draken, rampen en oorlogen, ‘De man van Patmos’ ziet het allemaal gebeuren. Een acteur vertelt, een koor zingt, trompetten klinken en een toneelgroep laat ons in de spiegel kijken. Wanneer het machtige Romeinse Rijk valt, breekt een volkomen nieuwe tijd aan.
Gaandeweg wordt het duidelijk: het kwaad gaat het niet winnen. Er is hoop op betere tijden!
Het meest vreemde Bijbelboek, de Openbaring van Johannes, waarin dit allemaal staat beschreven, wordt op een boeiende en eigentijdse wijze aan de orde gesteld door voordracht, zang en toneel. Het bijzondere theaterconcert wordt op diverse locaties in Friesland uitgevoerd tussen 26  mei en 10 november 2018. Zie voor de volledige cncertagenda de website http://www.ccg-mannenkoor-joure.nl/concerten/jochanan-van-patmos 

Oratorium Daniel

Daniel oratoriumEen ruim 2500 jaar oud verhaal in een nieuwe jas. Mensen verdreven naar een ander land met andere culturen en religies.
Het leven van de profeet Daniël wordt vertaald naar de actualiteit van onze tijd. Dilemma's van TOEN en NU als immigratie, vluchtelingen, inburgeren, andere culturen en identiteit. Op teksten van ds. Martin de Geus en muziek van compnist Dirk Zwart wordt het oratorium "Balling aan het hof" uitgevoerd door interkerkelijk koor Salem, aangevuld met vele gastzangers. Zondag 22 april 2018 vindt de première plaats in de Levensbron te Ridderkerk. Ook bij de najaarsuitvoering op zaterdag 29 september 2018 in theater Het Plein - Hofzaal Gemeentehuis Ridderkerk bent u van harte welkom. 

Choral Evensong & Pub

Een nieuw initiatief in Utrecht: een wekelijkse Choral Evensong om 20.00 uur op donderdagavond (koopavond) in monumentale binnenstadskerken in Utrecht, met aansluitend mogelijkheid tot ontmoeting in de pub. Met het project 'Wekelijkse Choral Evensong & Pub' wordt een plaats van verstilling en gebed, rust, meditatie, schoonheid, en ontmoeting aangeboden in de hectiek van het doordeweekse bestaan. De Evensongs worden gezongen door koren die veel affiniteit hebben met Anglicaanse kathedrale muziek, o.a. de Schola Davidica Utrecht, de Domcantorij Utrecht, het Kathedrale Koor Utrecht en Cantiago. Het project, dat oecumenisch van opzet is, wordt gedragen door de Protestantse Gemeente Utrecht, het oud-katholiek Metropolitaan Kapittel van Utrecht en de Protestantse Kerk in Nederland. choral evensongIedereen is van harte welkom bij de wekelijkse Choral Evensong & Pub op donderdagavond!

Liefde in de Vrijstad

kop liefde vrijstad flyervoorkant 522Van 7 april t/m 29 april 2018 is er in Culemborg een expositie met de zinnenprikkelende titel 'Liefde in de vrijstad, een hooglied'. In deze expositie staat het Bijbelboek Hooglied centraal. Locatie: Grote of Barbarakerk, Grote Kerkstraat 2.
De opening op vrijdag 6 april zal om 20.00 uur worden verricht door cultuurtheoloog dr. Frank G. Bosman, bekend van zijn boekje "God houdt van seks".  Voorafgaand aan de opening is er op de Markt om 19.15 uur een balletuitvoering ('Ode aan Hans van Manen') van Balletstudio Chantal. Aan de expositie zijn meerdere activiteiten verbonden.
Tijdens de openingstijden dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur bent u van harte welkom in de Grote of Barbarakerk.  http://www.pknculemborg.nl/index.php/kerk-en-wereld/kunst-in-de-kerk 

Postbus opgeheven!

Per 3 februari 2018 is de Postbus in Groningen opgeheven.
Postbussen 300x225
Daarom het vriendelijke verzoek aan onze aanvragers en relaties om de stichting zoveel mogelijk via email te benaderen.
Mocht dat onmogelijk zijn omdat het gaat om catalogi, programmaboekjes of magazines, dan kunt u deze versturen naar het volgende adres:
De Havik 15
3972 XT Driebergen

Geestdrift Festival

CheeseWorks-0083-300x200
Op 28 oktober vindt de vijfde editie plaats van het Geestdrift Festival. Op een nieuwe locatie: de Geertekerk in Utrecht. Het festival biedt ook dit jaar weer een podium aan filosofen, muzikanten, dichters, theologen, dansers en theatermakers. 
De Amerikaanse filosoof, theoloog John Caputo, zal naast de openingslezing van het festival ook een meer persoonlijk programma rond zijn boek ‘Hoping against Hope’ verzorgen. De Tsjechische econoom, filosoof Tomas Sedlacek zal tijdens het festival over de bijbelse figuur Job spreken. Ook gaat Sedlacek het gesprek aan met het publiek naar aanleiding van zijn boek ‘De Economie van Goed en Kwaad’. 
Het Geestdrift Festival heeft zich de afgelopen jaren een unieke plek verworven in het kerkelijk landschap van Utrecht en Nederland. Het festival verbindt met veel lef en visie bijbelse thema's met diaconale betrokkenheid, kunst en muziek. De programmering valt in de smaak bij een relatief jonge doelgroep met vragen rondom geloof, geloofstradities en kerk. www.geestdriftfestival.nl