Vermeulen Brauckman

De Havik 15
3972 XT, Driebergen-Rijsenburg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postbus opgeheven!

Per 3 februari 2018 is de Postbus in Groningen opgeheven.
Postbussen 300x225
Daarom het vriendelijke verzoek aan onze aanvragers en relaties om de stichting zoveel mogelijk via email te benaderen.
Mocht dat onmogelijk zijn omdat het gaat om catalogi, programmaboekjes of magazines, dan kunt u deze versturen naar het volgende adres:
De Havik 15
3972 XT Driebergen

Geestdrift Festival

CheeseWorks-0083-300x200
Op 28 oktober vindt de vijfde editie plaats van het Geestdrift Festival. Op een nieuwe locatie: de Geertekerk in Utrecht. Het festival biedt ook dit jaar weer een podium aan filosofen, muzikanten, dichters, theologen, dansers en theatermakers. 
De Amerikaanse filosoof, theoloog John Caputo, zal naast de openingslezing van het festival ook een meer persoonlijk programma rond zijn boek ‘Hoping against Hope’ verzorgen. De Tsjechische econoom, filosoof Tomas Sedlacek zal tijdens het festival over de bijbelse figuur Job spreken. Ook gaat Sedlacek het gesprek aan met het publiek naar aanleiding van zijn boek ‘De Economie van Goed en Kwaad’. 
Het Geestdrift Festival heeft zich de afgelopen jaren een unieke plek verworven in het kerkelijk landschap van Utrecht en Nederland. Het festival verbindt met veel lef en visie bijbelse thema's met diaconale betrokkenheid, kunst en muziek. De programmering valt in de smaak bij een relatief jonge doelgroep met vragen rondom geloof, geloofstradities en kerk. www.geestdriftfestival.nl Nacht van de Theologie 2017

De Nacht van de Theologie zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 23 september in Hilversum in het gebouw van KRO-NCRV. Tijdens dit evenement wordt bekend gemaakt welk boek het theologisch boek van het jaar is geworden en wie zich een jaar lang Theoloog des Vaderlands mag noemen. Aan de titel Theoloog des Vaderlands is dit jaar voor het eerst een prijs verbonden van 10.000 Euro, ten behoeve van een door de winnaar op te zetten project. Deze prijs is beschikbaar gesteld door het Vermeulen Brauckman Stichting. De ‘Nacht’ zal aanhaken bij 500 jaar Reformatie en iedereen met belangstelling voor theologie is van harte welkom.  Het hele evenement is te volgen via een liveblog op NachtvandeTheologie.nl. Ook wordt er een aantal keer op NPO Radio 5 geschakeld naar het evenement. Meer informatie, o.a. over de aanvangstijd wordt spoedig bekend gemaakt. 

150 Psalms

150Psalms-black-rgb
De psalmen gaan over vluchtende volkeren, onrechtvaardige leiders en machtsmisbruik. 150 Psalms beschouwt daarom de psalmen – 3000 jaar oud – als een spiegel van de huidige maatschappij. Tijdens 150 Psalms klinken twaalf concerten door initiator het Nederlands Kamerkoor en drie andere topkoren: The Tallis Scholars, The Choir of Trinity Wall Street en Det Norske Solistkor. De 150 psalmen zijn getoonzet door 150 verschillende componisten: van Josquin tot Rossi, van Gretchaninov tot Schumann. Speciaal voor de gelegenheid schrijven verschillende bekende hedendaagse componisten nieuwe muziek voor een van de 150 psalmen, zoals David Lang, Zad Moultaka en Michel van der Aa. 


Lezingen, inleidingen en een interactieve tentoonstelling vormen samen een parallelprogrammering die de psalmen midden in de actualiteit plaatst. Een dagelijks hoogtepunt vormt ongetwijfeld de internationaal gerenommeerde spreker die reflecteert op de thematiek van de psalmen in relatie tot zijn of haar eigen vakgebied. 150 Psalms gaat in première tijdens het Festival Oude Muziek, op 1 en 2 september in TivoliVredenburg, Utrecht.


Daniel oratorium

Save the date: op zondag 22 april 2018 zal het Interkerkelijk koor Salem uit Ridderkerk in de Levensbron te Ridderkerk het Daniël oratorium  “Balling aan het hof” uitvoeren. Een tweede uitvoering komt in theater Hofzaal van Gemeentehuis Ridderkerk.
Het oratorium zal worden uitgevoerd met leden en gastleden, onder wie vluchtelingen. Een ruim 2500 jaar oud verhaal in een nieuwe jas. Mensen verdreven naar een ander land met andere culturen en religies.
Het leven van de profeet Daniël wordt vertaald naar de actualiteit van onze tijd. Een weinig gelezen Bijbelboek wordt geopend. Dilemma's van TOEN en NU als immigratie, vluchtelingen, inburgeren, andere culturen en identiteit, komen herkenbaar aan de orde. Het geheel staat onder leiding van Dirk Zwart. De teksten zijn geschreven door dominee Martin de Geus. In hun nauwe samenwerking krijgen tekst en muziek hun gestalte. 

Wakker in een vreemde wereld - Oiko Event 2017

"Bij de Schaapspoort van Jeruzalem was een badhuis met vijf overdekte gangen. Het badhuis heette in het Hebreeuws Betesda. De gangen van het badhuis waren vol met zieke mensen. Er waren blinde mensen, mensen die niet konden lopen, en mensen met vergroeide armen of benen. Alle zieken lagen te wachten tot het water bewoog..." Dit is een voorbeeld uit het script van de muziektheaterproduktie die zondag 18 juni plaatsvindt in het Openluchttheater Lochem. De Raad ven Kerken Lochem Laren Barchem organiseert dit Oiko Event met als doel bijbelteksten duidelijk te vertalen naar de hedendaagse tijd en actuele situaties. Niet alleen volwassenen maar juist ook de jeugd worden hierdoor aangesproken. De muziektheatervorm blijkt een heel goede formule. Na een voorzichtige start in 2015 waren de belangstelling en het enthousiasme in 2016 groot. In 2017 staat in "Wakker in een vreemde wereld" de vluchtelingenproblematiek centraal. www.openluchttheaterlochem.nl