Vermeulen Brauckman

De Havik 15
3972 XT, Driebergen-Rijsenburg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opleiden van vertellers

Godly Play is een uitnodiging om te spelen, om mee te doen in het spel van de schepping, van het Evangelie en van vieren.
Voor deze manier van vertellen wil Stichting Godly Play Nederland in 2018 twintig nieuwe vertellers opleiden met behulp van de Vermeulen Bracukman Stichting. Godly Play is een vernieuwende, spiritueel-creatieve manier van het vertellen van Bijbelverhalen, waardoor kinderen direct in aanraking gebracht worden met de Geest in die verhalen. De Bijbelverhalen zijn daardoor hoorbaar en tastbaar.
Door middel van Godly Play leren kinderen hoe ze Bijbelverhalen, zoals gelijkenissen, liturgische verhalen, én de stilte kunnen binnengaan om meer te ontdekken over zichzelf, anderen en de verborgen aanwezigheid van God in de wereld.
De verhalen helpen kinderen om uitdrukking en betekenis te geven aan hun eigen ervaringen, spiritueel en existentieel. Wat ze nodig hebben is het leren vinden en gebruiken van taal voor hun ervaringen, om die te exploreren en te benoemen. Die kunst kan geleerd worden op een speelse en open manier.


Oiko Event Alsof de morgen niet bestaat

Oiko-web-e1528493862258
Op zondag 24 juni wordt in het Openluchttheater in Lochem de lezing uit Mattheus 20, over de werkers in de wijngaard, vertaald naar de hedendaagse tijd. Dit Oiko Event probeert net als vorige jaren  volwassenen maar ook (juist) de jeugd op een aansprekende manier bij bijbelvertellingen te betrekken. Vooral de 'werkers van het laatste uur' wekken de interesse,  aan hen wordt in de theaterviering meer gezicht gegeven. We denken dat zij de mensen zijn die niet mee kunnen komen, de gehandicapten, de depressieven, de vluchtelingen. Maar zij hebben zoveel kapitaal. Als zij de wijngaard nu eens ter hand zouden nemen, hoe zou die er dan uitzien? www.openluchttheaterlochem.nl 

Mobiel Paradijs

mobiel paradijsIn de cultuur van het Midden-Oosten speelt de fontein een rol als een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. De fontein staat ook  symbool voor welvaart en rijkdom – aangezien leven en welzijn direct verbonden zijn aan waterbronnen. Kunstenaar Lena Davidovich creeerde in 2017 een fontein in Lola Lik, samen met de bewoners, vooral kinderen, van het AZC in Amsterdam Zuid-Oost. Een noodzakelijke verhuizing bracht de fontein inmiddels naar Dynamo, een multicultureel buurthuis. Op deze nieuwe locatie in Amsterdam Oost, wordt nu gewerkt aan de inrichting van de tuin met een mozaïek als een symbool voor het leven, herstel, en een nieuwe start. Het doel van het project is een plaats te creëren waar mensen met verschillende achtergrond elkaar kunnen ontmoeten, hun talenten kunnen uitwisselen en elkaar kunnen ondersteunen. Voor het ontwerp van de fontein en het mozaïek, maakt Davodovich gebruik van teksten uit het bijbelboek Openbaring. ‘En de engel toonde mij een rivier van water des levens, helder als kristal, ontspringende uit de troon van God en van het Lam.'  ‘Laat wie dorst heeft komen; Laat wie dat wil vrij drinken van het water dat leven geeft.’ 


Jochanan van Patmos

Visioenen, draken, rampen en oorlogen, ‘De man van Patmos’ ziet het allemaal gebeuren. Een acteur vertelt, een koor zingt, trompetten klinken en een toneelgroep laat ons in de spiegel kijken. Wanneer het machtige Romeinse Rijk valt, breekt een volkomen nieuwe tijd aan.
Gaandeweg wordt het duidelijk: het kwaad gaat het niet winnen. Er is hoop op betere tijden!
Het meest vreemde Bijbelboek, de Openbaring van Johannes, waarin dit allemaal staat beschreven, wordt op een boeiende en eigentijdse wijze aan de orde gesteld door voordracht, zang en toneel. Het bijzondere theaterconcert wordt op diverse locaties in Friesland uitgevoerd tussen 26  mei en 10 november 2018. Zie voor de volledige cncertagenda de website http://www.ccg-mannenkoor-joure.nl/concerten/jochanan-van-patmos 

Oratorium Daniel

Daniel oratoriumEen ruim 2500 jaar oud verhaal in een nieuwe jas. Mensen verdreven naar een ander land met andere culturen en religies.
Het leven van de profeet Daniël wordt vertaald naar de actualiteit van onze tijd. Dilemma's van TOEN en NU als immigratie, vluchtelingen, inburgeren, andere culturen en identiteit. Op teksten van ds. Martin de Geus en muziek van compnist Dirk Zwart wordt het oratorium "Balling aan het hof" uitgevoerd door interkerkelijk koor Salem, aangevuld met vele gastzangers. Zondag 22 april 2018 vindt de première plaats in de Levensbron te Ridderkerk. Ook bij de najaarsuitvoering op zaterdag 29 september 2018 in theater Het Plein - Hofzaal Gemeentehuis Ridderkerk bent u van harte welkom. 

Choral Evensong & Pub

Een nieuw initiatief in Utrecht: een wekelijkse Choral Evensong om 20.00 uur op donderdagavond (koopavond) in monumentale binnenstadskerken in Utrecht, met aansluitend mogelijkheid tot ontmoeting in de pub. Met het project 'Wekelijkse Choral Evensong & Pub' wordt een plaats van verstilling en gebed, rust, meditatie, schoonheid, en ontmoeting aangeboden in de hectiek van het doordeweekse bestaan. De Evensongs worden gezongen door koren die veel affiniteit hebben met Anglicaanse kathedrale muziek, o.a. de Schola Davidica Utrecht, de Domcantorij Utrecht, het Kathedrale Koor Utrecht en Cantiago. Het project, dat oecumenisch van opzet is, wordt gedragen door de Protestantse Gemeente Utrecht, het oud-katholiek Metropolitaan Kapittel van Utrecht en de Protestantse Kerk in Nederland. choral evensongIedereen is van harte welkom bij de wekelijkse Choral Evensong & Pub op donderdagavond!