Vermeulen Brauckman

De Havik 15
3972 XT, Driebergen-Rijsenburg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openbaerieng in Beeld

scaled 256
Op 5 januari is in 't Kerkje te Ellesdiek  'Openbaerieng in beeld' gepresenteerd, een vertaling van het laatste Bijbelboek in de Zuid-Bevelandse streektaal. U kunt de expositie nog bekijken op de zaterdagen 19 januari en 2, 16 en 23 februari, steeds van 13.30 tot 16.00 uur en op afspraak. http://www.kerkje-ellesdiek.nl 

Job - een opera over geloof en liefde

Warner-van-Es-17-12-1-492x343
Waar blijf je aan vasthouden als je alles verliest wat je lief is? Job is een verhaal uit het Oude Testament over een man die zijn status, rijkdom, kinderen en gezondheid kwijtraakt, maar zijn geloof in God behoudt. Het eeuwenoude verhaal vormt de basis voor de nieuwste en laatste opera van componist Warner van Es. In de opera biedt Van Es een nieuw perspectief op de rampspoed en dilemma’s die Job moet doorstaan. Job is een opera die niemand onberoerd laat met teksten die tot nadenken aanzetten. De opera is Nederlandstalig en wordt semi-concertante uitgevoerd op di 19 feb 20.30 (Try-out), wo 20 feb 20.30 (Première), vr 22 feb 20.30, zat 23 feb 20.30 en zon 24 feb 15.00. Locatie: Scheltema Leiden, Marktsteeg 1, Leiden. Kaarten te bestellen via www.scheltemaleiden.nl en te koop aan de zaal. (De foto is genomen door Marc de Haan)

Van Letter tot Leven

affiche5a 20180912193612Van 26 oktober t/m 24 november, organiseert het Platform Kerk & Kunst een expositie rond het thema "Van Letter tot Leven". De expositie wordt gehouden in de Wilhelminakerk, Blekersdijk 41 in Dordrecht. Het thema is geïnspireerd op 400 jaar Synode van Dordrecht, toen de Statenbijbel voor het eerst werd uitgebracht. Gewone mensen kregen de beschikking over een Bijbel in gewone taal. Deze "Letter" komt tot op de dag van vandaag tot "Leven" in geloof en cultuur. Ca. 40 kunstenaars brengen deze "Letter" op hun geheel eigen manier tot leven. Met verwijzingen naar tekst en geloof, de Bijbel en haar verhalen. In schilderijen, beelden, objecten, installaties etc.
De expositie is geopend op woensdag t/m zondag, van 13.30 - 17.00 uur. https://platformkerkenkunst.nl/expositie-2018-van-letter-tot-leven 

Land van Verwondering

trefwoordextra mrt2017 01
In de PKN van Kraggenburg groeit een creatieve vertelplek. De gehele gemeente werkt mee en kijkt met verwondering naar het groeiproces. Kinderen worden uitgenodigd om naar de kerk te komen voor het beleven van een Bijbelverhaal.
Tijdens het vertellen worden de woorden ondersteund door passende gebaren en prachtige materialen. Kinderen stappen daardoor zelf het verhaal binnen. Na afloop wordt er getheologiseerd en gefilosofeerd. Welk stukje vond jij het mooist? Wat zou het belangrijkst kunnen zijn? Kun je iets weglaten van dit verhaal? Tenslotte klinkt de vraag: Wat wil jij doen met dit verhaal? Op hun eigen creatieve manier gaan kinderen aan de slag. Met klei, verf, stof, hout, potloden of constructiemateriaal kan een kind dat wat het ontdekte zelf vastleggen en verwerken.

Genesis door kinderen getekend

flyer Genesis door kinderen getekend voorkant2Hein Walter heeft de 50 hoofdstukken van Genesis in heldere taal herschreven. In een meerjarenproject zal in 50 gastlessen aan Almeerse basisscholen eerst een introductie worden gegeven op de Bijbel en de vertaling. Vervolgens maken de leerlingen in iedere les een tekening bij het hoofdstuk dat aan de orde is gekomen. In het eerste jaar komen de eerste zes hoofdstukken aan bod. Alle tekeningen van de leerlingen van drie basisscholen worden in het voorjaar van 2019 geexposeerd. Bij elke tekst wordt één tekening gekozen als afbeelding voor een ansichtkaart. Die zes ansichtkaarten worden in een oplage van 2500 gedrukt en verspreid over de deelnemende scholen. 

Inspiratiefestival Terschelling

inspiratiefestivalBent u geïnteresseerd in geloof, betrokken bij een
kerk of op zoek naar inspiratie? Kom dan naar het
landelijke Inspiratiefestival 2018 op Terschelling.
Hier ontmoet u mensen die ook op zoek zijn, ervaringen
willen delen of zich verder willen ontwikkelen. Het is
een uniek festival op het mooie eiland Terschelling,
dat in het teken staat van bezinnen, inspireren en
ontmoeten. Wees welkom op 26, 27, en 28 oktober en kijk op www.inspiratiefestivalterschelling.nl