Vermeulen Brauckman

De Havik 15
3972 XT, Driebergen-Rijsenburg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opleiden van vertellers

Godly Play is een uitnodiging om te spelen, om mee te doen in het spel van de schepping, van het Evangelie en van vieren.
Voor deze manier van vertellen wil Stichting Godly Play Nederland in 2018 twintig nieuwe vertellers opleiden met behulp van de Vermeulen Bracukman Stichting. Godly Play is een vernieuwende, spiritueel-creatieve manier van het vertellen van Bijbelverhalen, waardoor kinderen direct in aanraking gebracht worden met de Geest in die verhalen. De Bijbelverhalen zijn daardoor hoorbaar en tastbaar.
Door middel van Godly Play leren kinderen hoe ze Bijbelverhalen, zoals gelijkenissen, liturgische verhalen, én de stilte kunnen binnengaan om meer te ontdekken over zichzelf, anderen en de verborgen aanwezigheid van God in de wereld.
De verhalen helpen kinderen om uitdrukking en betekenis te geven aan hun eigen ervaringen, spiritueel en existentieel. Wat ze nodig hebben is het leren vinden en gebruiken van taal voor hun ervaringen, om die te exploreren en te benoemen. Die kunst kan geleerd worden op een speelse en open manier.